Norconsult Fältgeoteknik växer

Marie Berglund bredda Norconsult Fältgeotekniks erbjudande i södra Sverige. Foto: Norconsult

Med dubbel kompetens inom miljö och fältgeoteknik ska Marie Berglund bredda Norconsult Fältgeotekniks erbjudande i södra Sverige. Hon blir den fjärde kvinnliga fältgeoteknikern att ansluta till bolaget. Efter några år som fältgeotekniker i Kalmar längtade hon tillbaka till Skåne, och började arbeta som miljökonsult i Malmö under ett par år.

– Jag saknade fältgeotekniken på min senaste arbetsplats, så när jag blev erbjuden att arbeta med både det och förorenade områden tackade jag ja direkt, berättar Marie. Jag kommer att vara anställd hos Norconsult Fältgeoteknik, men kommer också arbeta en del med gänget i Växjö som inriktar sig på förorenad mark, fortsätter hon.

Markus Mangsten, VD på Norconsult Fältgeoteknik, ser stora möjligheter i att växa i Syd.

– Vi har ett uttalat mål att stärka vårt erbjudande i södra Sverige. Här finns en stor marknad för lättare geoteknik där vår nya borrmast lämpar sig väldigt bra. Vi är också glada över att rekrytera Marie som den fjärde kvinnliga anställda i bolaget, fortsätter han.

Sandra Kjellberg, Teamchef för Infrastruktur i Malmö, håller med.

– Vi samarbetar mycket med fältgeoteknikerna idag i våra uppdrag, så att ha någon på plats med rätt kompetens är en stor fördel för oss. Maries kunskaper inom förorenade områden blir också ett viktigt tillskott, fortsätter hon.