Instabox tar in 750 miljoner och satsar på EU-marknaden

EQT Ventures investerar i Instabox. Foto: Instabox

Instabox, ett nästa generations teknikföretag som transformerar sista milen-leveranser, tar in 90 miljoner dollar bland annat från EQT Ventures. Instabox gör paketleverans snabbare, mer hållbar och effektiv, och vill revolutionera branschen med lösningar som leveranser av fossila bränslen utan skåp och den nyligen lanserade helt utsläppsfria cykelleveransservice Instabikes.

Finansieringen kommer att användas för att ytterligare investera i teknik som kommer att förbättra värdekedjan för kunder och handlare, plus expansion utanför Sverige. Den globala paketmarknaden är värd nästan 430 miljarder dollar år 2019, en betydande ökning från 380 miljarder dollar året innan.

Instabox erbjuder snabb, problemfri leverans över sina platser i Sverige - med högst sex timmar mellan säljaren och konsumenten - via sitt smarta skåpetätverk och strävar efter att revolutionera leveransen för sista milen. Teknikplattformen ger teamet realtidsspårning av alla leveranser i realtid, vilket möjliggör optimering vid varje steg på vägen. Effektiv konsolidering av leveranser genom ett hyperlokalt leveransnätverk ger inte bara snabbhet, bekvämlighet och kostnadsfördelar utan skapar också hållbara leveransalternativ för både konsumenter och handlare.

Alexis, vd och grundare på Instabox kommenterar: ”Vi är mycket glada över det här nya partnerskapet med EQT Ventures. Den nya finansieringen gör det möjligt för oss att ta vår supersnabba, problemfria och fossila bränslefri frakt till miljontals fler konsumenter i hela Europa och utlösa en renässans i online-shopping, precis som vi har gjort i Sverige€.

Ashley Lundström, partner på EQT Ventures tillägger: ”Instabox ger teknisk DNA och kundcentrering till en av de största och äldsta branscherna i ekonomin, och återkopplingen på marknaden är kristallklar i deras fantastiska tillväxt. Det är ett fantastiskt partnerskap där vi kan ta med vår expertis för att matcha deras hunger och passion. Vi kan inte vänta med att arbeta med Alexis och teamet på detta viktiga uppdrag”.