Utökat flygnätverk under pandemin

DB Schenker startar två rutter på tre kontinenter med Münchens flygplats som bas. Foto: DB Schenker

DB Schenker utökar sitt globala flygnätverk som en följd av coronapandemin. Nu startar den första av två rutter som omfattar tre kontinenter, Amerika, Europa och Asien, med Münchens flygplats som bas. De nya rutterna är en reaktion på den nuvarande bristen på godskapacitet på passagerarflyg. Varje vecka kommer DB Schenker att genomföra 43 flygningar med en godsmängd motsvarande 135 större passagerarflygplan.

– Eftersom flygresor med passagerare fortfarande är långt ifrån återhämtning har vi beslutat att skapa nya och pålitliga fraktalternativ för våra kunder, säger Thorsten Meincke, styrelseledamot för Air & Ocean på DB Schenker.

Den första nya rutten går från Chicago i USA via München i Tyskland till Tokyo i Japan och Seoul i Sydkorea innan den flyger tillbaka till Tyskland och därifrån åter till USA. Rutten opereras av National Airlines och erbjuder en transportkapacitet på 400 ton per vecka. Den andra rutten som lanseras i slutet av februari, trafikerar München, Chennai i Indien och Chicago med en sammanlagd veckokapacitet på 300 ton.