Netmore bygger rikstäckande IoT-nät

Bygger ett rikstäckande IoT-nät för en effektiv, säker och hållbar uppkoppling. Arkivbild

Netmore bygger ett rikstäckande IoT-nät för att möta det accelererande behovet av digitalisering inom en rad olika områden. Tillsammans med Netmores nuvarande operatörsverksamhet i över 70 kommuner kommer utbyggnaden skapa helt nya förutsättningar för alla aktörer med behov av att effektivisera och digitalisera sin verksamhet.

Netmores rikstäckande LoRaWAN, en teknik som möjliggör trådlös överföring av data över långa sträckor med låg energiförbrukning, är byggt för att över tid leverera konnektivitet till miljontals uppkopplade mätare och sensorer. Förutom anslutningsmöjligheter ingår i Netmores ekosystem en plattform som har nödvändiga verktyg för att hantera, kontrollera och styra både nät och sensorer.

– Vi ser en stor efterfrågan från en rad olika branscher och aktörer med behov att effektivisera och digitalisera sin verksamhet genom datainsamling från sensorer. Netmore har idag en unik position att leda denna utveckling med ett rikstäckande IoT-nät och kan erbjuda städer, fastigheter och företag en effektiv, säker och hållbar uppkoppling. Genom vår plattform blir det dessutom enkelt att koppla upp sensorer i nätet och integrera kundapplikationer för visualisering och dataanalys”, säger Ove Anebygd, vd på Netmore Group.