Swecon utvecklar kvalitén på fordonstekniska gymnasier

Swecon levererar 34 maskiner till YrkesAkademin. Foto: Swecon

Skolor och utbildningsföretag fortsätter att investera i framtiden med Volvo Construction Equipments senaste maskiner och utrustningar för förarutbildning. Senast ut i raden är YrkesAkademin som har valt att investera i 34 maskiner som nu ska levereras av Swecon Anläggningsmaskiner.

YrkesAkademins maskiner kommer att vara stationerade på åtta av de orter som företaget har undervisning för anläggningsmaskinsförare på i landet – från Umeå i norr till Kristianstad i söder.

– Vi valde Volvo och Swecon för att vi tidigt under anbudsprocessen fick en bra kontakt och dialog med säljaren Daniel Hultberg samt att Swecon kunde ge oss den helhetslösning vi sökte för vår maskinflotta. En viktig del i det är webbappen mySwecon där vi bland annat kommer kunna hålla koll på alla maskiner runt om i landet när det är dags för service, hur mycket körtimmar de har med mera, säger Antti Rokala, CFO på YrkesAkademin.

– I slutänden handlade det också om totalkostnaden för maskinerna och där kunde ingen matcha Swecons lösning på maskinflottan. Vi vet mer exakt vad maskinerna kommer kosta oss med den förlängda garantin på tre år och serviceavtalen som inkluderades i den totala leasing-/hyreskostnaden i skolavtalet, avslutar Rokala.

Swecon har sedan länge sett behovet av både maskiner och utbildningsmaterial hos olika aktörer och utvecklat en komplett portfölj med ett erbjudande som passar branschen. Bland annat medverkar Swecon till att utveckla utbildningskvalitén på våra fordonstekniska gymnasier. När attraktionskraften för utbildning till yrkesutgången servicetekniker och maskinförare ökar, då har Swecon moderna maskiner och relevant utbildningsmaterial i sitt erbjudande till skolan.