Swecon fick utmärkelse

Swecons vd Christer Söderberg, tvåa från vänster, mottog utmärkelsen i Lissabon i mitten av februari. På bilden ses han flankerad av Tomas Kuta, Melker Jernberg, David Ahlström och Carl Slotte från Volvo Construction Equipment. Foto: Swecon

Samarbetet mellan Swecon Anläggningsmaskiner och Volvo Construction Equipment (Volvo CE) sträcker sig långt tillbaka i tiden och har alltid varit starkt. Med de senaste årens insatser för att nå affärsmålen och goda resultat i ryggen, så belönade Volvo CE sin svenska återförsäljare Swecon med utmärkelsen '2017 EMEA Dealer of the Year'. Priset delades ut vid en återförsäljarkonferens i Lissabon den 14 februari.

.I hård konkurrens med 66 auktoriserade återförsäljare som verkar på 103 marknader i regionen, så var det Swecons vd Christer Söderberg som fick ta emot det prestigefulla priset på 'Volvo CE Sales Region EMEA Dealer Business Conference 2018' i Lissabon. 

Men framgångarna var större än så. Utöver förstaplatsen så var även Swecons tyska återförsäljare Swecon Baumaschinen en av de tre återförsäljare som nominerats till utmärkelsen. Den tredje och sista nomineringen stod Ascendum Makina från Turkiet för.

Vd Christer Söderberg har sin syn på varför de senaste årens ambitioner och satsningar har varit så framgångsrika för företaget. Framgångar som nu uppmärksammats av Volvo CE i och med utnämningen av Swecon som '2017 EMEA Dealer of the year':
"Hela Swecon har varit med och känt av hur affären ökat kraftigt under framför allt de två senaste åren. Att vi på Swecon klarat av denna ökning är en prestation. Att vi dessutom lyckats ta marknadsposition på en kraftigt ökande marknad är unikt. En stark marknadsposition är inte ett mål i sig utan en konsekvens av att visa och ge förtroende och att ha passion för våra kunders framgångar."