Volvos nya asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet

Volvos nya asfaltläggare är stor men smidig. Foto: Volvo

Den nya D-seriemodellen från Volvo Construction Equipment har en ny konstruktion och nya smarta funktioner som ökar dess tillförlitlighet och produktivitet. Den nya ABG-läggaren från Volvo Construction Equipment siktar mot toppen inom läggningsproduktivitet. Den här 2,5-metersbaserade läggaren, som har ett tråg med hög kapacitet och en högeffektiv motor från Volvo, är en kraftfull maskin redo att ta sig an de största läggningsprojekten.

Stark och stadig – de 325 mm breda och 3 120 mm långa banden, tillsammans med den robusta ramen och komponenterna, säkerställer stabilitet och jämnhet under hela läggningsprocessen. Den här nya modellen har även en maximal läggningsbredd på 13 meter och en läggningstjocklek på upp till 300 millimeter. Med en trågkapacitet på 14,7 ton och en stor matartunnel kan maskinen åstadkomma en produktion på 1 100 ton per timme.

Premiummotorn från Volvo är specifikt justerad för hydraulsystemets behov och kombinerar högt vridmoment vid låga varvtal för enastående prestanda och effektivitet. Bränsleförbrukningen kan minskas ytterligare med hjälp av nya intelligenta funktioner som det adaptiva ECO-läget, som anpassar motoreffekten utifrån arbetsplatsens förhållanden. Det ger förarna den kraft som behövs för att prestera samtidigt som bullernivån hålls nere – vilket uppskattas av såväl läggningsteamet som det omgivande samhället. Isolerade komponenter i hela maskinen ger ännu större bullerminskning.