DB Schenker vill växa inom livsmedel

Peter Skogbergs, distriktschef i Örebro, Ingvar Nilsson och Helene Werner, administrativ chef i Örebro. Foto: DB Schenker
Peter Skogbergs, distriktschef i Örebro, Ingvar Nilsson och Helene Werner, administrativ chef i Örebro. Foto: DB Schenker

DB Schenker fortsätter satsa hårt inom livsmedelssegmentet.

– Det är bara de rena lagringsuppdragen av kylt och fryst vi inte längre ägnar oss åt. Istället fokuserar vi på transporter och crossdocking på våra terminaler, säger Ingvar Nilsson, vd för Schenker AB.

Den 29 november invigdes den nya kyl- och frysutrymmen på DB Schenkers terminal i Örebro.

Tidigare i år sålde DB Schenker sin verksamhet som innefattade lagring av kylda och frysta produkter. För att fortsätta vara en konkurrenskraftig transportör av livsmedel ser DB Schenker nu över terminalstrukturen i Sverige för att kunna erbjuda cross dockinglösningar för kylt och fryst gods på fler platser i Sverige.

– Vi undersöker var behoven finns, marknaden har ju förändrats de senaste åren och det är viktigt att vara flexibel som transportör, säger Ingvar Nilsson.

Vid den nya anläggningen i Örebro är både kylen och frysen är byggda så att det är lätt att utöka ytan vid behov.