Skapa dina 3D-stadsmodeller online

Bild: Agency9

Det svenska programvarubolaget Agency9 meddelade nyligen att de har lanserat stöd för 3D-stadsmodeller skapade i Smart3DCapture från Acute 3D. Kommuner, myndigheter och privata bolag kan nu använda fotorealistiska 3D-modeller i Agency9s molntjänst CityPlanner för att enkelt publicera interaktiva 3D-illustrationer för kommunikation i stadsplanering, GIS, turism och säkerhet på internet.

Acute3D:s Smart3DCapture är en programvarulösning som gör att leverantörer av geografisk data enkelt kan skapa detaljerade fotorealistiska 3D-modeller av städer med hjälp av flygfoton eller andra foton i en automatisk process. Liknande teknik används för 3D-karttjänster som Apple och Google nyligen tagit fram.

– Agency9s vision är att göra 3D-visualisering och 3D-kartinformation lättillgängligt på bredd i värdeskapande lösningar.  Partnerskapet med Acute3D skapar många nya möjligheter. Bland annat förenklar de realistiska 3D-modellerna för gemene man att förstå komplexa förändringar i stadsmiljön. Acute3D är en av de absolut skarpaste lösningarna på marknaden. Spännande är att dessa 3D-modeller kan skapas ur befintligt flygfotomaterial från leverantörer som Blom ASA och andra. Med vår molnlösning CityPlanner kan stora 3D-stadsmodeller publiceras för en kostnad som börjar på 40 000 kronor per år utan investeringar i IT-miljö, säger Håkan Engman, VD på Agency9, i ett pressmeddelande.