Nytt resecentrum invigs i centrala Göteborg

Det nya resecentret i Göteborg är en modern byggnad, ritat av White Arkitekter, och uppfört av Fristad Bygg. Foto: Eddie Löthman

Den 18 juni invigs Västtrafiks nya resecentrum på Åkareplatsen i centrala Göteborg. En modern byggnad i material som kan återvinnas. Åkareplatsen resecentrum blir ny start- och ändhållplats för flera stora pendlarlinjer.

Det nya resecentret blir ny start- och ändhållplats för flera pendelbusslinjer.

  • Linje 100, 101, 102 och 120 till Borås
  • Linje 300 och 330 till Kinna
  • Lerumsnabben till Ingared via Lerum och Floda.
  • Gråbosnabben till Brobacka via Gråbo och Sjövik.

Samtliga linjer kommer att flytta från Nils Ericson Terminalen i samband med att Västtrafik går över till sommartidtabell den 18 juni. Linje 330 kommer däremot efter sommaren att gå till och från Heden istället på grund av platsbrist.

Anledningen till flytten är att delar av Nils Ericson Terminalen tas ned för att göra plats för flera byggprojekt som kommer att prägla Centralenområdet i många år framöver.

— På Åkareplatsen ersätter vi de lägen som försvinner i samband med utvecklingen av centralenområdet. Närheten till Drottningtorget, Nils Ericson Terminalen och tågen på centralstationen gör att våra kunder enkelt kan byta mellan buss, tåg och spårvagn, säger Jarl Samuelsson.

Resecentrumet är en modern träbyggnad, byggd i material som kan återvinnas och kan monteras ner för återanvändas i andra byggprojekt i framtiden. Resecentrum på Åkareplatsen kommer att ligga där i cirka tio år, tills de delar av Nils Ericson Terminalen som demonterats kan byggas upp igen.
Källa: Västtrafik