Ny direktlinje mellan Stockholm och Orlando

Norwegian 787 Dreamliner. Foto: Norwegian

Norwegian lanserar direktflyg mellan Stockholm Arlanda och Orlando i Florida, USA. Trots flygskatt och därmed begränsad ökning i Sverige vill Norwegian ändå visa att Sverige och Stockholm Arlanda kan få nya långlinjer. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. 

Trots flygskatt vill Norwegian bidra till tillgängligheten i Sverige – även om det inte blir i den omfattning som bolaget hade planerat och önskat. Med start 29 oktober kommer den nya långlinjen trafikeras två gånger i veckan. Orlando är en av världens mest populära turistdestinationer och lockar med stort utbud av underhållningsparker, golfklubbar och shopping.

– Vi är glada över att kunna lansera direktflyg mellan Stockholm och Orlando samtidigt som vi fortsätter att se utmaningar i Sverige och därför pausar två andra långlinjer. Vi kommer att fortsätta utveckla linjenätet i Sverige men inte alls i den omfattning som vi hade planerat och önskat. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord våra nya och bränsleeffektiva flygplan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Stockholm Arlanda (ARN) – Orlando (MCO) kommer att trafikeras två gånger i veckan på måndagar och fredagar med start 29 oktober 2018.