Stockholmscentern vill se bättre snöröjning

Karin Ernlund (C), gruppledare i Stockholms stad. Foto: Centerpartiet Stockholm 

Stockholmarnas förtroende för snöröjningen har störtdykt i den senaste mätningen och nu är det upp till trafikborgarrådet Daniel Helldén att bevisa att majoriteten kan sköta snöröjningen i år. Det skriver Centerpartiet Stockholm i ett debattinlägg. ”Snöröjningen måste fungera för att stockholmarna ska kunna ta sig till jobb och skola, lämna barnen på förskola och handla,” säger Karin Ernlund (C), gruppledare i Stockholms stad och ledamot i trafiknämnden.

Stockholmarnas förtroende för snöröjningen har försämrats efter förra årets snökaos, förtroendet har gått från 63 procent 2016 till 37 procent. Snöröjning tillhör en av stadens kärnverksamheter, en uppgift som den rödgrönrosa majoriteten inte prioriterade förra året.
– Vi kan inte ha en situation där det år efter år händer samma sak. Ingen är förvånad över att det kommer mycket snö under vintermånaderna i Stockholm. Snöröjningen måste fungera för att stockholmarna ska kunna ta sig till jobb och skola, lämna barnen på förskola och handla, säger Karin Ernlund (C), gruppledare i Stockholms stad och ledamot i trafiknämnden.

– Jag är trött på bortförklaringar från majoriteten. Det här är en av stadens kärnverksamhet och det ska bara fungera. Stockholmarna måste kunna ta sig till jobbet, säger Karin Ernlund (C).

Nytt för i år är att trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill utöka sopsaltningen på gångytor samt testa nya metoder för bättre snöröjning av smala gångbanor och trottoarer. Nu är det upp till bevis, men med stockholmarnas tid och rutiner som insats.

– Det måste finnas beredskap när första snön faller. Gångtrafikanter och cyklister måste kunna ta sig fram. Busstrafik ska fortsätta gå smidigt. Efter förra årets kaos är majoritetens snöröjningspolitik upp till bevis, säger Karin Ernlund (C).