EasyPark: Digitaliseringsboom i Malmö

Foto: EasyPark

Kvartal efter kvartal ökar antalet parkeringar genomförda med mobilen. Nu ser EasyPark en kraftigt ökad aktivitet i Malmö där antalet mobilparkeringar under tredje kvartalet 2017 ökar med 85 procent jämfört med samma period förra året.

EasyParks tjänst för parkering med mobilen används nu i närmare 600 städer runt om i Europa, däribland Malmö. Appen har störst täckning bland svenska städer.
– Vi ser en tydlig ketchupeffekt i många städer i Sverige just nu. I den digitaliseringsboom som råder ser vi en kraftigt ökad aktivitet bland nya och befintliga användare i Malmö. Ökningen beror också på ett nära samarbete med kommunen som också tjänar på att bilisterna använder mobilen när de parkerar, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige.

Bilister har i många år haft en app som förenklar parkeringen. Nu kommer turen till till kommuner och parkeringsoperatörer. För att hjälpa dem att skapa en bättre parkeringsmiljö lanserar nu EasyPark en helt ny tjänst som samlar all trafik- och parkeringsdata på ett ställe. Det möjliggör bland annat att man kan se den genomsnittliga söktiden för en parkeringsplats i olika delar av staden. Men också följa upp hur ändringar i utbud eller policy påverkar söktiden.

– Med vår tjänst kan vi förenkla parkeringshanteringen för kommuner genom att minska det tidskrävande arbetet med att hantera all data så att de får underlag att fatta rätt beslut som ger en positiv inverkan på söktid för parkering och beläggning, säger Anders Bäck.