Swecon satsar på Load Up North

Bild från Swecons tidigare utställning på Load up North 2015. Foto: Swecon

 

 

Load Up North är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena entreprenadmaskiner, transport, rekrytering, väg och anläggning och skog. Årets upplaga av Load Up North går av stapeln den 31 augusti och pågår till 2 september på Boden Arena. Swecon kommer att vara på plats med maskiner från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) som visas upp både statiskt och genom provkörningar. 

Med en utökad satsning på utbildning och rekrytering, hoppas entreprenadmässan nu på att locka uppåt tusen ungdomar till årets mässa i Boden. Redan vid starten 2013 var rekrytering ett bärande inslag på Load Up North. Förra årets mässa i Fällfors var riktad mot skog- och entreprenadbranschen och totalt 550 elever deltog då. Den lyckade satsningen får nu arrangörerna att ta ett steg till.

Tanken är att mässan, tillsammans med Swecon, branschorganisationen Maskinentreprenörerna, Skoglig Samverkan i Norrbotten, BDX och Kalix Naturbruksgymnasiumgemensamt ska lyfta frågan om utbildning och rekrytering på årets mässa. Besökarna ska få gå en kunskapsslinga för att lära sig mer om de olika branscherna, de ska också få tävla och kunna provköra både simulator och riktiga maskiner. Utöver eleverna räknar arrangörerna med flera hundra personer som kommer via Arbetsförmedlingen och olika utbildare.

Det är nämligen ett gyllene tillfälle att få jobb på Swecon som Volvotekniker. Bara anläggningarna i Stockholm och Göteborg söker nu ett tiotal nya medarbetare. Att Swecon efterfrågar tekniker i högre grad nämner även HR-chefen Eva Hedman: 

– Stod det 30 utbildade servicetekniker utanför mitt rum en morgon och sökte jobb, så skulle jag anställa hela bunten!

Swecon jobbar på flera sätt för att göra Swecon till en attraktiv arbetsgivare - att vara ungdomarnas drömarbetsplats, helt enkelt - men även med att erbjuda skolorna bättre villkor. 

– Mot skolorna jobbar vi aktivt med att ge lärarna fortbildning och erbjuda förmånliga leasingavtal för både maskiner och simulatorer. Därför är mässan Load Up North inget nytt för Swecon, men ändå en viktig mässa för att möta både ungdomar, utbildare och beslutsfattare", säger Petra Engström Halvarsson - marknadssupportchef på Swecon.
Källa: Swecon