Helsingborg satsar på elbilsladdning

Ny Clever-laddstation till elbilar på Stortorget i Helsingborg. Foto: Clever

Helsingborgs Stad satsar på elbilsladdning och etablerar sex nya laddstationer med totalt tolv laddplatser. Laddstationerna är placerade på Stortorget, vid ICA OJ, vid S:t Nikolai och vid Sofiero. Clever har via Öresundskraft fått uppdraget som laddoperatör och alla laddstationerna kommer att ingå i Clevers publika nätverk.

I samarbetet med Helsingborgs Stad och Öresundskraft agerar clever som laddoperatör. Det innebär att Clever kommer att sköta all drift och underhåll på laddstationerna samt ansvara för erbjudandet till elbilsförarna, till exempel vägledning och kundservice.

– Det känns jättebra att vi nu kan erbjuda elbilsladdning på så centrala platser som vid Stortorget och Nicolai. Att vi dessutom kan erbjuda våra turister som vill vara med och fira Sofieros 150 års-jubileum en laddstation är grädde på moset, säger Oscar Grönwall, trafikchef i Helsingborg.

– Vi är särskilt nöjda över detta uppdrag eftersom laddstationerna etableras i vår hemstad. Helsingborg är tillsammans med Malmö och Lund viktiga knutpunkter i Öresundsregionen. God tillgänglighet och tillförlitliga kommunikationer är avgörande för många pendlares och handelsresandes vardag. Nu blir det lättare att göra ett klimatklokt val av transportmedel, säger Fredrik Nordin, vd vid Clever Sverige.