Teracom köper Net1

Foto: Teracom

Net1 bedriver idag telekommunikation via mobilt bredband och opererar i 450 MHz-bandet. Bland kunderna återfinns privat- och företagskunder, samt statliga myndigheter och bolag med högt ställda krav på robusthet och tillgänglighet inom telekom. Med förvärvet kan Teracom fortsätta erbjuda tjänster med hög leveranssäkerhet under statlig kontroll.

– Vi har identifierat en möjlighet att förvärva Net1:s verksamhet i Sverige vilket innebär att vi säkerställer en fortsatt bra service och leverans till Net1:s kunder med den statliga kontroll som följer av vårt ägande. Redan idag är Net1:s nät till stor del baserat på Teracoms infrastruktur, säger Åsa Sundberg, vd för Teracom.

Teracom kommer att säkerställa god täckning och hög kapacitet till samtliga Net1:s kunder, såväl privatpersoner som företag och myndigheter. Därmed kommer Teracom ta ansvar för den viktiga roll som Net1 spelat för områden med dålig täckning i glesbygd och till sjöss. Teracom kommer inte att bedriva affärsverksamhet direkt mot privatkunder. Istället är ambitionen att teckna samarbetsavtal med telekomoperatörer.

Transaktionen beräknas slutföras under mars månad.