Löser konstruktionsutmaningar för entreprenörer

Foto: Trimble

Trimble introducerar Bridge Creator, ett nytt tillägg till programvaran Tekla Structures Building Information Model som integrerar hela arbetsflödet för brokonstruktion, från geometri till modellering. Det nya tillägget bygger vidare på Trimble Constructible Process, som är ett innovativt tillvägagångssätt som möjliggör digital transformation av arbetsflöden inom arkitektur, ingenjörskonst och konstruktion.

Det nya programvarutillägget för brokonstruktörer ger lösningar på vanliga problem: att importera väglinjer direkt från vägkonstruktionsprogrammet, skapa en eller flera viktiga sektioner som definierar brodäcket eller brofästen och sedan enkelt och effektivt börja modellera och projektera armeringsjärnen.

Med tillägget Bridge Creator kan Tekla Structures användas för att skapa och använda broinformationsmodeller från en konceptuell Level of Development-konstruktion till exakta, tillverkningsklara och byggbara verklighetstrogna modeller.

– Det här är ett intelligent och utan tvekan det mest effektiva verktyget för hela arbetsflödet för brokonstruktion, vilket ingen annan programvaruleverantör kan erbjuda. Det importerar automatiskt väglinjen och gör det enkelt att skapa brons geometri. Tillägget skapar till och med komplexa brogeometrier med imponerande exakthet, säger Hannu Suojanen, projektingenjör för Broar, WSP Finland.