Frankfurt ny flygdestination från Ronneby

Frankfurt ny flygdestination från Ronneby Airport med start i höst. Foto: Swedavia

Från och med i höst kommer det helägda Lufthansabolaget Air Dolomiti att trafikera Ronneby/Kalmar-Frankfurt fem dagar i veckan. Tidtabellen kommer i så stor utsträckning som möjligt att möta både affärs- och privatresenären.

– En lång process som egentligen startade politiskt redan 2010 har nu nått i mål och vi kan alla glädjas över uppstart av en internationell flyglinje där vi från Ronneby når hela världen. Ett önskemål som både Ronnebys näringsliv och medborgare uttryckt i den förstudie vi genomfört tillsammans i Blekinge. Bra flygförbindelser skapar förutsättningar för tillväxt av vårt näringsliv och öppnar nya möjligheter för Blekinges besöksnäring, säger Roger Fredriksson, Kommunstyrelsens ordförande i Ronneby. 

Tack vare att Air Dolomiti är en del av Lufthansa går det alltså att boka så kallade ”A till C”- biljetter där resenären kan boka resor ”Ronneby till Världen” och checka in bagage hela vägen. Lufthansa, som ingår i Star Alliance, liksom exempelvis SAS, Thai och United, är ett av världens största flygbolag och trafikerar, tillsammans med övriga bolag i Lufthansakoncernen, över 200 destinationer.

– Många av våra företag har internationella affärer och huvudkontor i ett annat land. En internationell flyglinje har länge varit ett prioriterat önskemål från företagen. Det ger förutsättningar för tillväxt och öppnar för nya etableringar. Bilden av Blekinge som en avkrok kan nu läggas åt sidan säger Torbjörn Lind, Näringslivschef i Ronneby kommun.