Ny internationell VA-mässa på Stockholmsmässan

Water&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021. Bild: Stockholmsmässan

I september 2021 lanserar Stockholmsmässan den nya VA-mässan Water&Wastewater. Bakgrunden är att VA-branschen står inför stora utmaningar. Infrastrukturen för vatten och avlopp behöver förnyas, anpassas och byggas ut för att möta de krav som en hållbar samhällsutveckling kräver. Mässan arrangeras i samarbete med VA-sektionen inom VVS-fabrikanternas råd.

I dag investeras 12 miljarder per år i infrastrukturen för kommunal vatten- och avloppsförsörjning. Denna investeringsnivå skulle under kommande 20 åren be­höva öka med 35 procent för att klara ett säkert dricksvatten, rena sjöar och hav även i framtiden.

Under tre dagar, 14-16 september 2021, kan besökarna på Water&Wastewater ta del av både teori och praktik, lyssna på högaktuella föredrag, samtala med specialister, ta del av nya rön, tekniker och produkter. Utställare är leverantörer av utrustning och tjänster inom distribution, vattenrening, IT, mät-, styr- och reglerteknik, drift, underhåll, forskning, konsultation med flera områden.

– Vi ska etablera Water&Wastewater till en stark och angelägen branschmötesplats i nära samarbete med branschföreträdare. Mässveckan får gärna sätta en medial spotlight på branschen vilket vi kan uppnå genom att addera ett program som tar upp aktuella samhällsfrågor där VA spelar en avgörande roll, säger Peter Söderberg som är projektchef för Water&Wastewater.