Premiär för Stena Lines nya fraktlinje mellan Dublin och Liverpool

12 Quays Terminal, Birkenhead Foto: Sten Line

Stena Line har officiellt startat frakttrafik på den nya linjen mellan Dublin och Liverpool. Den första färjan har nu avgått från Dublin Port och kommer dagligen trafikera rutten mellan de två hamnarna. Den nya linjen är rederiets sjunde på Irländska sjön och den förväntas öka företagets fraktvolymer ytterligare.

”Med två linjer från såväl Dublin Port som 12 Quays Birkenhead utökar vi vårt operativa nav i båda hamnarna och skapar mer effektivitet för våra kunder. Linjen kommer till en början att trafikeras av Stena Horizon, men vi hoppas att snart kunna bekräfta en permanent lösning som kommer att bidra till att maximera fraktvolymerna och öka handelsvolymerna”, säger Niclas Mårtensson, VD på Stena Line.'

”Det är viktigt för den irländska ekonomin att vi har starka och pålitliga förbindelser till Storbritannien och denna dedikerade frakttjänst bidrar till att säkra en viktig handelskorridor”, säger Barry O’Connel, VD på Dublin Port Company.

2023 tecknade rederiet ett avtal med Peel Ports om att verka vid 12 Quays Terminal fram till år 2100, vilket visar på företagets långsiktiga engagemang i regionen.