Cleura i nytt partnerskap med Addera IT

Bild: cleura

Det europeiska molnföretaget Cleura, meddelar idag att de ingått ett nytt partnerskap med Addera IT. Som digitaliseringspartner för små och medelstora företag i Sverige kommer de att standardisera sin verksamhet på Cleuras moln. Det första steget är att företaget flyttar sina tjänster och kunddata från ett datacenter till deras publika moln.

Då vi arbetar med drift, applikationer, säkerhetstjänster och support för många SMB-kunder inom flera branscher är en prioriterad fråga att se till att våra kunders data och applikationer är tillgängliga och säkra. Genom att samarbeta med Cleura och använda deras lokala moln som grund känner vi oss trygga med att uppfylla dessa behov, säger Jens Hemström, vd för Addera IT.

Mot bakgrund av regleringar och lagstiftning, såsom GDPR och den amerikanska Cloud Act, behöver europeiska organisationer inom både privat och offentlig sektor en teknikplattform som möjliggör innovation och automatisering men som ändå följer den europeiska datalagstiftningen. Cleura är ett europeiskt företag, med sitt publika moln och Compliant Cloud, den erkända infrastrukturlösningen för branscher med höga krav på regelefterlevnad och säkerhet, och finns till för att möta denna marknad.

- Vi är glada över att samarbeta med Addera IT och välkomnar dem och deras kunder till vårt europeiska moln. Att gå samman med företag som underlättar digital transformation är viktigt för att organisationer ska kunna använda vår öppna, flexibla och kompatibla digitala infrastruktur som bas för sin innovation och verksamhet, säger Jim Johansson, vd för Cleura.