Nytt cementföretag etablerar sig i Gävle hamn

Ny aktör etablerar sig i Gävle hamn. Foto: Gävle hamn

Schwenk Sverige har genom undertecknandet av ett 25-årigt arrendeavtal blivit senaste nya tillskottet bland aktörerna i Gävle hamn.

– Vi är väldigt glada över denna nya etablering som ökar vår tillgänglighet och tar oss närmare våra kunder i Stockholmsområdet och Mellansverige, säger Ann-Louise Grahed, Logistikchef på Schwenk-

Inom loppet av ett år, då första kontakten etablerades, har tillstånd godkänts och avtal signerats. Bygget av den nya terminalen beräknas komma igång under första kvartalet nästa år.

– Vi är imponerade av det mycket professionella och effektiva bemötandet vi fått av Gävle Hamn och det känns roligt att kunna sätta igång. Innan slutet av nästa år hoppas vi vara redo för den första hanteringen av cement i Gävle hamn, säger Tomasz Borowiec, vd Schwenk.

Terminalen som kommer byggas i Gävle hamn kommer ha en årlig kapacitet på runt 90 000 ton.

– Det är alltid roligt att få välkomna nya aktörer och utöka utbudet och mängden gods som kommer in och går ut via Gävle hamn, säger Fredrik Svanbom, vd Gävle Hamn.

Schwenk är ett helägt dotterbolag till det tyska moderbolaget Schwenk Material Group. Bolaget är ett av de ledande i Europa inom cementproduktion, och säljer och distribuerar även betong, sand, grus och andra byggmaterial med koncentration i Tyskland, Baltikum och Skandinavien.

– Att det finns ett hållbarhetstänk är en viktig fråga för oss när vi knyter nya kontakter och avtal. Vi välkomnar Schwenk till Gävle hamn och ser fram emot fortsatt gott samarbete och utveckling tillsammans, avslutar Natalie Gerami Wallner, marknad- och affärsutvecklingschef, Gävle Hamn.