Keep the company tar stororder av NCC

Keep the company levererar system för glas- och dörrpartier till Västlänken. Foto: Keep the company

Piteåföretaget Keep the company har tecknat avtal med NCC om att leverera sitt patenterade system för glas- och dörrpartier till det pågående jätteprojektet Västlänken i Göteborg. Affären är den största upphandlingen av säkerhetsfönster och säkerhetsdörrar i Sverige under 2022.

– Vi är oerhört stolta och glada, säger Håkan Karlsson, vd Keep the company.

Västlänken är en cirka sex kilometer lång tågtunnel under centrala Göteborg som kommer att trafikeras av regional- och pendeltåg. Tre nya stationer ska byggas längs den nya sträckningen, som beräknas öppna för trafik i december 2026. NCC, som bygger deletapp Centralen på uppdrag av Trafikverket, har under en längre tid sökt en fungerande och säker lösning för glas- och dörrpartier. Deras avancerade beräkningar visade till slut att Keep safe system är det enda som matchar specifikationens högt ställda krav till en rimlig kostnad.

– Västlänken har varit ett av våra drömprojekt och nu är vi där. Det här är ett stort genombrott för oss, säger Håkan Karlsson.

Lanseringen av det patenterade systemet för säkra fönster och dörrar startade för mindre än två år sedan. Keep safe system har sedan dess fått mycket stor uppmärksamhet. Keep the company utsågs 2021 till Årets Startup i Piteå och företaget satsar nu stort, både nationellt och internationellt. Patentet för ansökan i USA godkändes i maj och systemet har sedan tidigare patent i Sverige och skydd i Kina.

– Vi har lagt en strategi som vi följer och med NCC-kontraktet har vi den referens vi behöver. Keep safe system har alla förutsättningar att bli en standard för säkra fönster- och dörrpartier, säger Håkan Karlsson.