Varvsbron i Helsingborg prisas

Varvsbron i Helsingborg tilldelas det internationella bropriset Eugene C. Figg Jr. Medal. Foto: Helsingborgs stad

Den nybyggda Varvsbron i Helsingborg tilldelas det internationella bropriset Eugene C. Figg Jr. Medal. Prisutdelningen äger rum på The International Bridge Conference i Pittsburg i mitten av juli. Bland tidigare års pristagare är bland annat broar i Kina, Irland, USA, Frankrike och Vietnam.

Det internationella bropriset är uppkallat efter Eugene C. Figg, en amerikansk ingenjör som uppförde många kända konstruktioner under sin livstid, framförallt bro- och betongbyggnader. Enligt juryns utlåtande tilldelas Varvsbron priset för en enastående prestation inom brobygge som, genom vision och innovation, har blivit en ikon i staden den är designad för – Helsingborg.

– Vi är riktigt stolta över att vinna det här prestigefyllda internationell priset. Det är ett viktigt erkännande av det gedigna arbete som under flera år ligger bakom designen och brobygget. Varvsbron är verkligen ett nytt landmärke i Helsingborg och jag vill passa på och ge stor eloge till arkitekten Stephen James och alla kollegor och samarbetspartners som bidragit till ett lyckat projekt, säger Marie Holmqvist, avdelningschef för stadsmiljöavdelningen på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad.