Edeva tar ramavtal med Trafikverket

Det finns 100 Actibump installerade, främst i svenska kommuner, på flera platser i Trafikverkets vägnät. Foto: Edeva

Det aktiva farthindret Actibump har funnits i bruk sedan 2010. Trafikverket genomförde sin första installation i Ystad, på E65, år 2018. Sedan dess har Trafikverket installerat Actibump på ytterligare fem platser. De goda resultaten och erfarenheterna från de befintliga installationerna har lett till beslutet att genom ramavtalet tillgängliggöra lösningen nationellt.

Edeva är ett Linköpingsföretag som har funnits sedan 2009. Företaget levererar uppkopplade system och tjänster inom trafiksäkerhet, fordonsvägning, fordonsklassificering och miljömätningar. Trafikverket har använt Actibump i sitt vägnät sedan 2018. De har nu gjort en ramavtalsupphandling för aktiva farthinder och Edeva har tagit hem avtalet.

Första avropet på ramavtalet är ett system till en fyrfilig väg i Sundsvall, på E14, för installation i sommar. Actibump installeras både på stora genomfartsleder, som E65 i Ystad, och på mindre regionala vägar genom mindre orter, som i Hammarstrand i Jämtland, Torslunda på Öland och Järnforsen i Småland.

– Vi är väldigt glada att ramavtalet med Trafikverket är i hamn. Det är en efterlängtad milstolpe och kvitto på att Actibump ger önskad kundnytta och att vi som företag har förtroendet att leverera, säger David Eskilsson, vd på Edeva

– Trafikverkets verksamhetsidé och vision är att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt och det är precis det som Actibump åstadkommer.