Svevia tar nya marknadsandelar i Norge

Svevia stärker sin position som vägentreprenör i Norge. Foto: Svevia

Svevia Norge stärker sin position som vägentreprenör med tre kontrakt som tillsammans är värda cirka 995 miljoner norska kronor. Svevia tar två nya kontrakt för Trøndelag fylkeskommune. Bolaget har också försvarat kontraktet för vägunderhåll inom driftområde Mosjøen. som totalt omfattar 441 kilometer och som Svevia Norge AS haft sedan bolaget bildades 2011.

– Eftersom vi haft kontraktet sedan vi startade och har vårt huvudkontor här i Mosjøen, betyder just det här kontraktet lite extra för vårt bolag. Därför är vi mycket glada och lättade över att få fortsätta göra vägarna i Mosjøen säkra och framkomliga, säger Lars Reitan, vd Svevia Norge.

Bolaget har även räknat hem två driftkontrakt för Trøndelag fylkeskommune. Driftområde Namsos och driftområde Orkland. Namsos omfattar totalt 667 kilometer och Orkland omfattar totalt 584 kilometer väg.

– Vi har sedan tidigare två kontrakt i Trøndelag, Røros og Stjørdal. Med ytterligare två kontrakt i stärker vi våra marknadsandelar i området. Som utflyttad från Trøndelag är jag mycket nöjd med att vi lyckas så bra i geografin och ser fram emot fortsatt samarbete med Trøndelag fylkeskommune, säger Lars Reitan.

Att starta upp kontrakt i nya områden är alltid förknippade med mycket arbete.

– Vi behöver anställa nya medarbetare och skriva avtal med nya samarbetspartner. Så även om det ännu bara är april så är det snart vinter och då måste allt vara på plats, avslutar Lars Reitan.

Samtliga kontrakt startar den 1 september 2022 och är tillsammans värda cirka 995 miljoner norska kronor. Kontrakten sträcker sig över fem år med möjlighet till ytterligare två års option.