Omexom bygger 100 nya laddstationer i Stockholm

Omexom stärker sitt erbjudande inom E-mobilitet. Omexom

Omexom Sverige har redan levererat flera framgångsrika projekt inom e-mobilitet, nu startas en ny och dedikerad affärsenhet för att möta den snabba utvecklingen av energimarknaden samt för att tillgodose behoven hos kunderna inom detta expertområde. Omexom följer därmed i fotspåren på Omexom Norge som redan har redan skapat en liknande affärsenhet efter liknande utveckling i energimarknaden i Norge.

Bara i Stockholmsområdet planeras tusentals laddstationer för elbilar under de kommande åren, med investeringar förutsedda runt om i Sverige.

– Vi har redan arbetat med att leverera el-laddstationer inom företaget under några år, så vi har både kompetensen och erfarenheten från dessa initiala projekt. Det känns extra roligt att satsa på just den här verksamheten när man ser hur fler i samhället tänker hållbarhet och satsar på bland annat elbilar. Med den snabba ökningen av eldrivna fordon ute på gatorna behövs fler och snabbare laddstationer. Det vill vi hjälpa till med, säger Klas Albinsson, Stockholm Business Area Manager.

Med den nya affärsenheten, och tack vare lokalt samarbete med elnätsägare kan Omexom hjälpa kunden under hela resan, från planering och utredning, till utförande, driftsättning och underhåll. Omexom Sverige delar också expertis och arbetskraft i sitt stora globala nätverk av ytterligare Omexom-affärsenheter i hela världen.

– Det finns ett enormt krav på pålitlig och tillgänglig infrastruktur som garanterar effektiv laddning för elbilar idag och elbilar i morgon, säger Ashraf Al-Khamisi, affärsenhetschef för Omexom Stockholm E-Mobility. Först kommer vi att betjäna våra befintliga kunder, och bygga runt 100 nya laddstationer i Stockholm 2022. Med det som bas avser vi sedan att utvidga till även övriga aktörer på den snabbt växande marknaden för att fortsätta leverera projekt för hållbar mobilitet i städer och på landsbygden.