ChargePoint prisas för elfordonsladdning

ChargePoint har tilldelats Best Practises Market Leadership Award. Arkivbild

ChargePoint har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Best Practises Market Leadership Award på den europeiska marknaden för elfordonsladdning, av det ledande analysföretaget Frost & SullivanUtmärkelsen, som tillkännagavs i en färsk Frost & Sullivan-rapport, är ett erkännande att ChargePoint har uppnått den största marknadsandelen som ett resultat av enastående prestanda, produkter och tjänster.

I bedömningsprocessen utvärderade Frost & Sullivans analytiker sammanlagt 18 ledande laddningsoperatörer i Europa inom kriterier som t ex tillväxtstrategi, teknologianvändning, produktkvalitet, värde, implementering och kundupplevelser genom elektrifieringsprocessen.

Rapporten uppmärksammar att ChargePoint, det första globala börsnoterade elbilsladdningsföretaget, erbjuder en robust portfölj av hårdvara, mjukvara och supporttjänster för kommersiella, vagnparksbaserade och privat segmenten. Detta har lett till ett laddnätverk med över 163 000 laddplatser globalt, varav 45 000 i Europa, med ytterligare 290 000 laddningsplatser tillgängliga genom roamingavtal i dess nätverk. 

– Vi är hedrade över att få detta pris. Det är ett erkännande av de viktiga milstolpar som ChargePoint har nått under det senaste året; milstolpar som belyser vårt engagemang för elbilsladdningen i Europa och kompletterar vår position som ledande inom elbilsladdning i Nordamerika, säger Pasquale Romano, CEO and President of ChargePoint.

ChargePoints lyckade tillväxtstrategi i Europa, strategiska partnerskap, samt dess senaste förvärv av ViriCiti, en ledande leverantör av elektrifieringslösningar för elbussar och kommersiella fordonsflottor, tillsammans med förvärvet av has·to·be, leverantör av e-mobilitetsteknik, lyfter fram företaget som en fortsatt och växande ledare i branschen.