Check Point underlättar hybridarbetet

Ett växande antal distansarbetare kräver hög datasäkerhet. Arkivbild

IT-säkerhetsföretaget Check Point Software Technologies har gjort förbättringar i sin säkerhetslösning Harmony Connect Secure Access Service Edge, SASE.

Uppdateringarna underlättar för de verksamheter som arbetar på distans och möjliggör skydd mot den femte generationens cyberhot oavsett enhet och plats. SASE-modellen tar fasta på begränsningarna i traditionell nätverksarkitektur genom att konvergera nätverk och säkerhet i molnet. Implementeringen av ett SASE-ramverk har flera fördelar för verksamheter som behöver stötta ett växande antal distansarbetare samtidigt som IT-säkerheten måste prioriteras.

Senast 2025 kommer minst 60 procent av företagen ha strategier för att anpassa sin verksamhet och åtkomst i linje med SASE, enligt Gartner. Harmony Connect SASE är den enda förebyggande säkerhetslösningen inriktad på SASE med 100 procent förmåga att hantera cyberhot och skadlig kod.

– Genom att utöka Check Point Softwares ”prevention-first approach” till SASE behöver verksamheter inte längre välja mellan säkerhet och prestanda i sina distribuerade miljöer, säger Itai Greenberg, VP of Product Management, Check Point Software. Harmony Connect förenar flera molnlevererade nätverkssäkerhetstjänster och gör det enkelt att säkra distansarbetet, såväl globalt som för distribuerade kontor. Tjänsten används redan av 400 kunder över hela världen, och med de nya förbättringarna kommer verksamheter kunna dra nytta av fler anslutningsmöjligheter, förbättrad säkerhet för distansenheter och en ännu bättre användarupplevelse.