Byggfakta listar topp 60 största anläggningsentreprenörerna

Peab Sverige är Sveriges största entreprenadföretag. Lista: Byggfakta

Från Byggfaktas projektdatabas listar marknaden av projekt inom infrastruktur och anläggning, exempelvis broar, vägar, hamnar, rörledningar, markarbeten, tunnlar, bergrum, gator, torg, järnväg, spårväg, gångväg, cykelväg, bullerplank mad mara. Vilka entreprenörer är då störst sett till total byggkostnad på den projektmarknaden om vi räknar in projekt som har en uppskattad byggkostnad på minst tre miljoner kronor och uppåt?

Svaret finns i listan som toppas av Peab Sverige oavsett om man mäter totalt projektvärde eller antal projektuppdrag inom anläggning. Peab Sverige har utsetts till entreprenör på 443 anläggningsprojekt, som byggstartats från januari 2019 till och med de som beräknas ska byggstarta senast december 2021, till en sammanlagd byggkostnad på 27,6 miljarder kronor.

Även om den totala byggkostnaden på dessa projekt inte är det samma som kontraktsvärdet ger denna ranking, tillsammans med antalet projektuppdrag de haft, en bra bild över vilka som är de största och även mest aktiva aktörerna på projektmarknaden inom anläggning.

Topp 60 anläggningsentreprenörer på projektmarknaden 2019-2021.

x

x