Swerock tillsätter ny vd

Mats Norberg ny vd för Swerock. Foto: Swerock

Peabbolaget Swerock genomför vd-succession vid årsskiftet då Mats Norberg blir ny vd. Mats tar över en verksamhet som vuxit kraftigt i Norden de senaste åren och gjort viktiga framsteg för att klimatanpassa den. Mats Norberg  kommer senast från NCC där han varit divisionschef med ansvar för grundläggningsverksamheten i Norden.

– Peab är en välkänd koncern som jag naturligtvis följt i mina tidigare roller. Swerock är ledande i branschen och ligger i framkant både vad gäller miljö och teknik. Jag ser mycket fram emot att få leda detta fina bolag mot fortsatta framgångar, skapa värden för kunderna och framför allt att få möta medarbetarna, säger Mats Norberg.

Mats Norberg efterträder Karl-Gunnar Karlsson som kvarstår i rollen som vd för Swerock under äret. Karl-Gunnar har i sina roller som både chef för Affärsområde Industri och vd för Swerock lett arbetet med bolagets kraftiga tillväxt i Norden med flera förvärv inom beläggning och ballast, framför allt förvärvet från YIT. Företaget har även arbetat medvetet med att utveckla mer miljöanpassade produkter bland annat genom lanseringen av ECO-Betong och ECO-Ballast.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har knutit till oss Mats Norberg som ny vd för Swerock. Mats har bred erfarenhet från branschen och har arbetat inom NCC i flera ledande roller, bland annat inom beläggning och mark. Med sina erfarenheter är jag övertygad om att Mats framgångsrikt kan fortsätta utveckla Swerock, säger Niclas Winkvist, styrelseordförande i Swerock AB.