4 000 bostadsrättsföreningar får tillgång till leveransboxar

iBoxen erbjuder en oberoende leveranstjänst. Foto: iBoxen

Sveriges nya nationella infrastruktur av leveransboxar – iBoxen – inleder ett samarbete med specialisten på fastighetsförvaltning SBC. Samarbetet ger de 4 000 fastigheter som SBC förvaltar möjlighet att erbjuda sina boende iBoxens oberoende leveranstjänst.

iBoxen meddelade i februari sina planer på att bygga en nationell infrastruktur av leveransboxar för att ta emot och returnera paket. Infrastrukturen är oberoende, vilket ger alla transportbolag i Sverige möjlighet att använda boxarna som leveransplatser på samma villkor.

Nu ges drygt 4 000 bostadsrättsföreningar som är kunder till fastighetsförvaltaren SBC möjligheten att sätta upp skåp i anslutning till sina fastigheter, för att på så vis kunna erbjuda de boende en service som gör det enklare att ta emot och returnera paket. Dessutom minskas antalet hemleveranser, vilket skapar säkrare och tryggare trappuppgångar.

– Det som skiljer iBoxen från andra leveransskåp är att vi är en oberoende nationell infrastruktur med skåp som står fastighetsnära, så nära porten vi kommer. Genom enklare leveranser gör vi också stora insatser för miljön. Jag har svårt att tänka mig en mer lämplig partner än SBC i detta viktiga uppdrag och vi ser fram emot att sätta ut skåp i alla de SBC-anslutna föreningar som önskar erbjuda en bra och hållbar leveranstjänst till sina boende, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

– Vi ser att vi kan förmedla stora fördelar och funktionell innovation till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare genom ett samarbete med iBoxen. Som en av landets största oberoende aktörer av förvaltningstjänster, är vi ständigt intresserade av att utveckla säkrare närmiljöer och medverka till positiva miljövinster. Samarbetet med iBoxen skapar en spännande ny nationell infrastruktur, och är en del av vårt arbete att kunna erbjuda nytänkande och relevanta tjänster för ett bättre boende, säger Emil Lundström, vd och koncernchef SBC.

Samarbetet innebär konkret att SBC:s bostadsrättsföreningar får möjligheten att ställa ut iBoxens skåp utan någon kostnad. Ett upplåtelseavtal tecknas mellan fastighetsägaren och iBoxen. När iBoxen ställs ut görs ingen fast installation, eftersom boxen får ström av ett inbyggt batteri. Inget bygglov behövs och iBoxen tar fullt ansvar för utplacering, underhåll, klottersanering och eventuell omplacering i de fall boxen behöver flyttas.