Peab samlar all verksamhet inom statlig vägdrift i affärsområde Anläggning

Chef för affärsområde Anläggning blir Anders Thomasson. Foto: Peab

Nu samlar Peab all sin verksamhet inom statlig vägdrift inom affärsområde Anläggning i en sammanhållen region som verkar över hela Sverige. Peab har rekryterat Anders Thomasson som regionchef, han kommer närmast från Svevia där han arbetar som chef för drift och underhållsverksamheten i Skåne. Idag ansvarar Peab för 24 av Trafikverkets drygt 100 vägdriftsområde i Sverige. Genom att Peab nu samlar all kompetens och resurser i en nationell region med en gemensam regionchef, skapas synergieffekter och möjligheter för lönsam tillväxt.

Jag är mycket glad över att hälsa Anders varmt välkommen till Peab när vi nu satsar ännu mer på vägdrift. Att bidra till trafiksäkra vägar och god framkomlighet är ett viktigt uppdrag i vårt arbete som samhällsbyggare och Anders med sin erfarenhet och sitt ledarskap kommer att stärka vår utveckling ytterligare, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Peab Anläggning.

Inom statlig vägdrift på Peab arbetar idag 200 medarbetare och verksamheten omsätter cirka en miljard kronor.

Jag har länge följt Peabs arbete med stort intresse, bland annat tilltalas jag av företagets värdegrund och entreprenörskap. Att jag nu tillsammans med duktiga medarbetare får möjlighet att leda den satsning som Peab gör inom statlig vägdrift ser jag verkligen fram emot, säger Anders Thomasson.