Stena Line återupptar passagerartrafik till Lettland

Nu återupptas reguljär passagerartrafik mellan Nynäshamn och Ventspils. Foto: Stena Line

Med anledning av restriktioner på grund av Covid-19 har färjerederiet Stena Line sedan mitten av mars endast fått transportera gods och passagerare med särskilt tillstånd ombord på färjorna mellan Sverige och Lettland. Efter nya positiva besked från de lettiska myndigheterna återupptas nu reguljär passagerartrafik på Stena Lines färjelinje Nynäshamn-Ventspils.

Sedan tidigare har Stena Line återupptagit den reguljära passagerartrafiken till Danmark, Tyskland och Polen under våren och sommaren. Samtliga färjor på rederiets 18 färjelinjer i Europa seglar med begränsat antal passagerare ombord för att möjliggöra social distansering och ett antal nya säkerhetsrutiner har införts ombord på färjorna och i terminalerna. Bland de viktigaste säkerhetsrutinerna finns:

Social distansering ombord möjliggörs genom begränsat antal resande per avgång samt väl markerat både i terminaler och ombord på fartygen. Endast havsluft som ej cirkuleras i ventilationssystemen används ombord. Nya kraftfulla ångmaskiner används för att städa och desinficera hytter och allmänna utrymmen ombord på färjorna Utökad städning och desinfektion av så kallade ”hand contact hot spots”, såsom handtag, ledstänger, knappar och skärmar ombord och i terminaler. Självserveringen i bufféerna ombord ersätts med tallriksservering.