VSM uppgraderar sin flotta av entreprenadmaskiner

Köper närmare 30 nya entreprenadmaskiner. Foto: Caterpillar

Arbetsmiljö, miljöpåverkan och säkerhet har varit avgörande när VSM Entreprenad väljer att uppgradera sin flotta med närmare 30 nya entreprenadmaskiner från Caterpillar och Zeppelin Sverige.

Stockholmsbaserade VSM ingår i Bellman Group vilket är en av Sveriges största anläggningskoncerner med fokus på bergsprängning, schakt, transport och hantering av massor. Med Norden som verksamhetsområde har Bellman Group totalt cirka 400 medarbetare och 2019 omsatte koncernen 1,8 miljarder kronor. Affären med Zeppelin Sverige omfattar 13 hjullastare, tio grävmaskiner och fyra dumprar. Att göra en större investering med Caterpillar-maskiner har växt fram.

– Vår maskinflotta består av cirka 200 maskiner och vi har den senaste tiden haft ett tydligt investeringsbehov för att förnya och utöka parken. Viktiga faktorer för oss har varit att välja maskiner med låg bränsleförbrukning, låga utsläppsnivåer och som är ledande ur ett säkerhets- och arbetsmiljöperspektiv, berättar Staffan Haglund som är vd för VSM.

– Caterpillar har kommit långt i utvecklingen med allt från tekniska lösningar och drivlinor till säkerhetssystem och förarmiljöer. Moderna, effektiva och fräscha maskiner attraherar dessutom förare och det är viktigt för oss. Medarbetarna är vår viktigaste resurs, vi vill visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, och det är brist på maskinförare idag. Kan vi erbjuda nya maskiner, är det ett konkurrensmedel.

Samtliga maskiner förutom fyra hjullastare är planerade att levereras under 2020. Måns André är Zeppelin Sveriges maskinsäljare som ansvarat för affären:

– Vi är glada för förtroendet som Bellman Group och VSM gett oss. Tillsammans kunde vi hitta en klok och förmånlig helhetslösning för alla parter som omfattar både finansiering, serviceavtal och maskinernas utrustningsnivå, säger han.