Air Leap åter i full styrka

Air Leap åter i full styrka efter korttidspermitteringar. Foto: Air Leap

Nu är Air Leap klara med permittering av sina anställda och återgår till normaldrift. Precis som många företag i Sverige och i världen drabbades Air Leap av Covid-19 pandemin som svept över världen och korttidspermittering blev en möjlighet att klara den tuffaste perioden.

Trots den rådande pandemin och tufft läge för flygbranschen har Air Leap tagit på sig ledartröjan och valt att expandera med flertalet nya linjer i Sverige. Air Leap är också ett av ytterst få flygbolag i världen som för tillfället letar efter nya kollegor, både till den operativa men också kommersiella delen.

– Jag vill börja med att tacka alla fantastiska kollegor som tillsammans kämpat sig genom denna storm. Nu går vi in i ett nytt skede där vårt mål är att bli en ledande aktör på den regionala marknaden i Norden, säger Jon Melkersson, vd Air Leap.

Air Leap har tagit hjälp av både Sveaflyg och Nyxair med tre stycken Saab 2000 för att klara av den kraftfulla expansionen. Air Leap planerar även att ta sin första egna ATR 72 i drift under augusti månad för att under hösten fortsätta med fler ATR 72.

– Vi har sett ett flertal öppningar till nya linjer under pandemin som gör att vi vill flytta fram våra positioner när andra drar ner. Vår expansion nu, är en del av vår långsiktiga vision och satsning, fortsätter Jon Melkersson.