Öresundskraft säkrar driften

Företagets centrala krisledningsgrupp är aktiverad. Foto: Öresundskraft

Öresundskrafts produktion och distribution av bland annat el, fjärrvärme och fjärrkyla räknas enligt MSB till samhällsviktig verksamhet. Och Öresundskraft har vidtagit en rad åtgärder för att trygga såväl produktion som distribution av energi, liksom driften av Stadsnätet.

– Det handlar om en rad åtgärder, allt från besöksförbud, hemarbete och elektroniska möten till förberedelser för olika scenarion. Vår personal har tagit sig an situationen på ett fantastiskt sätt, säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

Företagets centrala krisledningsgrupp är aktiverad och sammanträder regelbundet. En särskild analysgrupp följer läget i stort och förbereder ärenden för beslut. Arbetet sker i samverkan med Helsingborgs stad liksom övriga berörda kommuner och grundar sig på myndigheternas råd och rekommendationer.

– Produktionen och distributionen av el, fjärrvärme, fjärrkyla och gas fungerar bra, vi har inte haft några störningar i våra leveranser på grund av Corona. Och i Stadsnätet och Stadshubben flyter kommunikationen obehindrat. Läget kan naturligtvis förändras om krisen skulle bli långvarig men där är vi inte än, säger Anders Östlund.

– Att trygga driften är A och O för oss men vi försöker hjälpa till på fler sätt. För småföretag ger vi förlängt anstånd med fakturor och vi kommer att snabba upp våra utbetalningar. Detta för att underlätta för mindre företag som har det svårt just nu.