Hypervision 2019: Globalmatix ansluter oanslutbart till Car2Cloud

- Vi ansluter alla fordon på distans över 4G-LTE till deras tillhörande vertikala applikationer av typ Fleet Control Center. Detta är en ny modell med telematikdata för blandade fordon och OEM, kommersiella flottor, som leasing, biluthyrning eller transport, säger Markus Willi från Globalmatix. Foto: Markku Björkman

Globalmatix, som ställde upp på årets Hypervisionmässä är en virtuell mobilnätoperatör och telematikleverantör. Företaget lanserade på mässan en ny innovativ lösning för bilar med ecosystem.

Företaget har utvecklat Car2Cloud för ökad säkerhet i allmänhet och säker end-to-end-lösning i synnerhet. Representanten, Markus Willi på mässan förklarade att man ”ansluter till och med oanslutbart” till företagens kundpark.

Genom att generera telematikdata av rik kvalitet direkt från fordonen och överföra dem till kundkretsens krypterade moln, omvandlar Globalmatix säker data till beslutsfattare och stora flotthanteringssystem.
Globalmatix´s huvudkontor ligger i Vaduz, Liechtenstein och ingår i Softing AG, ett börsnoterat tysk företag som utvecklar och tillverkar hård- och mjukvara specifikt för industriell automation och fordonselektronik.

Globalmatix kombinerar kunskapen om diagnostik i fordon med avlägsna globala telematiktjänster för att möjliggöra prediktiv analys och bidra till den snabbaste avkastningen på investeringen. Globalmatix hjälper företagen att hantera blandade flottor effektivt genom nästa generations telematiktjänster globalt.