Kapsch vinner testprojekt i Singapore

Kapsch Trafficcom har kvalificerat sig för att få utvärdera och utforma trängselavgiftssystem i Singapore. Kunden är myndigheten LTA (Land Transport Authority) och projektet går under benämningen ”SET ERP 2” (System Evaluation & Test Electronic Road Pricing).

Projektperioden kommer att vara i 18 månader och det är den senaste tekniken inom DSRC, ITS och GNSS som kommer att testas och utvärderas inför att slutlig leverantör därefter utses.

Kapsch Trafficcom är det enda utvalda icke asiatiska företaget.

– Denna order är otroligt viktig för Kapsch Trafficcom då vi ges möjligheten att vara med och utforma framtidens vägavgiftsystem säger Kjelll Arnesson, ansvarig för affärsutveckling. Det är också positivt att få möjligheten att visa upp våra senaste lösningar och produkter inom ITS-området. Flera enheter inom Kapsch Trafficcom är redan sysselsatta i detta projekt, framförallt kontoret i Jönköping i Sverige är berörda.

Det är ett helt nytt system som efterfrågas och som, i jämförelse med tidigare levererade MLFF-system i till exempel Chile, Australien eller Sydafrika, inte kommer att ha traditionsenliga så kallade gantries (konstruktion över motorvägen). Det nya systemet kommer att vara GPS-baserat med dedicerade kommuninkationspunkter i det centrala gatunätet i Singapore, ”Hotspots”, för trafikinformation och andra ITS applikationer.

Systemet ska utformas för att täcka potentiellt cirka en miljon användare. Systemet är en del av LTA:s strategi inom ITS och kommer erbjuda integrerad lösning för både trängselavgifter samt ITS-tjänster som ska öka trafiksäkerhet samt framkomlighet.