Railcare levererar till Storbritannien

Foto: Bombardier

Sedan årsskiftet har Railcare gjort en storsatsning på export av maskiner, som resultat har Railcare Export nu fått sin första order. Ordern kommer från London Underground och innebär att en tidigare levererad Tubevac från 2005 kommer att byggas om med ytterligare en kompletterande enhet som gör att totala lastkapaciteten kommer att utökas.

Ordervärde år cirka 4 miljoner kronor, där fler tillägg är väntade.

Railcare har en god relation med London Underground, baserat på två framgångsrika leveranser av Tubevac genomförda 2005 och 2007. Maskinerna har framgångsrikt arbetat med att eliminera lerutfällningar under de fyra timmars ”fönster” för underhåll som ges var natt.

Byggnationen av den kompletterande enheten kommer att påbörjas omgående i vår nya verkstadshall i Skelleftehamn och beräknas vara klar för leverans till London Underground under november i år.

– Mycket roligt att dels få en första riktiga order men också att vi får börja använda den nya verkstadshallen som precis har blivit klar. Då vi har många offerter ute hos kund och högtryck på försäljningssidan så ser jag detta som startskottet för exportavdelningen, säger Jan Billberg, verksamhetsansvarig på Railcare Export AB.