Roxtec tätar i Verköhamnen

Foto: Roxtec

Verköhamnen i Karlskrona utvecklas genom satsningar från såväl samhället som näringslivet. När kabeltillverkaren ABB bygger ut, utökar kommunägda Affärsverken sitt elnät. Och kring de nya kablarna placeras kabel- och rörgenomföringstillverkaren Roxtecs tätningar.

Sedan ABB inledde sin utbyggnad och aviserade om ett ökat behov av el i industriområdet på Verkö har Affärsverken byggt ut sina el- och fibernät och uppfört en modern fördelningsstation. Den har hög kapacitet att klara av en fortsatt utveckling med fler växande företag och ökad aktivitet i Verköhamnen.

Kablarna som går in genom de runda hålen i fördelningsstationens grund är tätade med anpassade versioner av Roxtecs produktserie som är speciellt utvecklad för att hålla tätt mot konstant vattentryck under jord.  Roxtecs kabelgenomföringar skyddar känslig utrustning mot vatten, smuts och damm. Det är viktigt för hamnens fortsatta expansion.

– Vi har haft ännu ett fantastiskt år och är nu fler än 700 medarbetare runt om i världen. Våra produkter används i megaprojekt världen över, men det värmer ju lite extra när de får göra nytta även på hemmaplan, säger Niklas Richardsson, försäljningschef för Roxtec i Sverige.