BT levererar tjänster till EGNOS

BT har skrivit avtal med Telespazio gällande nätverkstjänster till EGNOS, det första paneuropeiska systemet för satellitnavigering. BT ska hantera och implementera ett nätverk som ska förse säkerhetskritiska applikationer med positionsdata, som de som används vid flyg- och fartygsnavigering.

BT:s nätverk ska koppla ihop över femtio övervakningsstationer, kontrollcentraler och markstationer på platser i Europa och Afrika. Eftersom de tjänster EGNOS levererar är så kritiska har nätverkets höga tillgänglighet och motståndskraft varit en viktig del av projektet.

BT har arbetat med EGNOS WAN-nätverk (Wide Area Network) sedan 2001. Kontraktet bygger på BT:s expertis från tidigare arbeten med europeiska rymdprogram som Galileo.

– EGNOS levererar och efterfrågar en hög grad av noggrannhet och pålitlighet. Vi designade deras nätverk för att kunna erbjuda dem största möjliga flexibilitet. BT förstår vilken avgörande roll nätverkstjänster spelar för multinationella företag och offentliga organisationer för verksamhetskritiska funktioner. Jag är mycket stolt över EGNOS fortsatta förtroende för vår leverans av personal och tjänster och ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Corrado Sciolla, vd för BT Europe & Latin America.