Nät av LNG-stationer planeras från Spanien till östra Polen

En IVECO Stralis NP-lastbil på 460 hk från Storbritannien har fullföljt den hittills sannolikt längsta körningen på en enda LNG-tankning för att visa de naturgasdrivna fordonens hållbarhet inom inrikes och europeiska vägtransporter. Foto: IVECO

Stationerna kommer att placeras med cirka 40 mils mellanrum längs de största trafikkorridorerna från Spanien till östra Polen.

BioLNG EuroNet aviserar att man tänker arbeta för en fortsatt ökad användning av LNG (liquefied natural gas – flytande naturgas) som bränsle för vägtransporter i hela Europa med en ny infrastruktur som ska garantera framgång på lång sikt och införande i stor skala i Europa.

Konsortiet omfattar Shell, DISA, Scania, IVECO, CNH Industrial Capital Europe genom varumärkena IVECO Capital och Nordsol och de kommer var och en att genomföra individuella aktiviteter för 2 000 fler LNG-lastbilar på vägarna, 39 LNG-tankstationer samt uppförandet av en produktionsanläggning förbio-LNG i Nederländerna.

LNG-stationerna ska ingå i ett paneuropeiskt nät och kommer att byggas i Belgien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Polen och Spanien.