Cowis nya Sverige-vd tillsatt

Anders Wiktorson, Cowi Sveriges nya vd

Nu är det klart att det blir Anders Wiktorson som blir Cowi Sveriges nya vd och den som ska leda Cowis fortsatta utveckling och positionering i Sverige.

– Cowi har en tydlig strategi för att ytterligare stärka sin position i Sverige, inom infrastruktur, byggnader och industri. Den svenska verksamheten är mitt inne i en omfattande utvecklingsprocess för att vässa och stärka organisation och arbetssätt. Anders gedigna bransch- och ledarerfarenhet och personliga egenskaper, gör honom till helt rätt person att leda det arbetet till nästa nivå, säger Rasmus Ødum, COO, Cowi Group.

Anders Wiktorson har varit verksam i teknikkonsultbranschen i över 20 år. Efter examen från Chalmers och Handelshögskolan i Göteborg började han på Ramböll, dåvarande Scandiaconsult. Han har haft flera olika roller inom Ramböll, bland annat som affärsutvecklingschef, affärsområdeschef för Samhällsbyggnad i Stockholm och divisionschef för Samhällsbyggnad nationellt. Idag är han tillförordnad vd på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

– Det är en spännande resa Cowi är inne i och jag ser fram emot att vara med och driva den fortsatta utvecklingen framåt och bidra till att Cowi även i Sverige kliver fram som en av de tyngsta aktörerna i branschen, säger Anders Wiktorson.