Norwegian: Spanien toppar sommarflyget

Foto: Norwegian

Sommaren är här och det är många som passar på att resa utomlands på sin semester. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer mellan juni och augusti. Malaga hamnar på första plats följt av Alicante på andra plats och Barcelona på tredje plats.

Det är tydligt att Spanien fortsätter att vara många svenska resenärers favoritland. Garanterad sol och värme i kombination med vänlig befolkning gör att Spanien fortsätter attrahera många turister. Av de tio mest bokade resmålen i sommar finns hälften i Spanien. Malaga, Alicante och Barcelona är topp tre destinationer följt av Nice, Palma, London, Rom, Split, Madrid och Budapest. Garantera sol och värme

– Vi märker tydligt att Spanien blir allt mer populärt bland svenska resenärer året runt. De flesta favoritdestinationer finns i södra Europa vilket tyder på att många vill ha garanterad sol och värme, trots det fina sommarvädret i Sverige. Vi är glada över att våra resenärer uppskattar Norwegians stora och prisvärda utbud i moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under sommaren 2018:
1.Malaga
2.Alicante
3.Barcelona
4.Nice
5.Palma
6.London
7.Rom
8.Split
9.Madrid
10.Budapest
Källa: Norwegian