Viking Line: Stort intresse för sommarens kryssningar

Viking Lines nya katamaran FSTR. Foto: Viking Line

Bokningsläget för kryssningar och reguljärresor inför sommaren 2017 ser positivt ut för Viking Line. Intresset från den ryska marknaden har stigit, likaså är bokningsingången från den internationella marknaden större än under motsvarande tid i fjol. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Den livligaste säsongen inleds strax före midsommaren. Det totala antalet bokade resor för juni-augusti är nu större än under motsvarande tid i fjol.
– Trenden tycks fortsättningsvis vara att man planerar sin resa med allt kortare varsel. Det finns fortfarande plats på sommarens avgångar, men vill man försäkra sig om en viss dag, t.ex. under helgerna, och få ett fördelaktigare pris, så lönar det sig att boka i tid, säger Kaj Takolander, marknadsdirektör för Viking Line.

Efterfrågan på resor mellan Helsingfors och Tallinn är stor under sommarmånaderna. Viking Line ökar kapaciteten på denna rutt genom att i sommar erbjuda upp till 12 turer dagligen mellan de två huvudstäderna. Förutom att Mariella och Gabriella gör dagskryssningar till Tallinn, trafikerar den nya katamaranen Viking FSTR under tiden 10.4–22.10 på denna rutt. Det nya fartyget kör mellan Helsingfors och Tallinn på mindre än två timmar.