Så ska Piteå kommun förbättra cykelnätet

Medborgardialog - ett sätt att göra piteborna delaktiga i arbetet för hållbara resval. Foto: shutterstock.com

Piteå kommun vänder sig nu till medborgarna för att få in synpunkter som kan bidra till förbättringar i kommunens gång- och cykelvägnät. Medborgardialogen pågår 3 april till 15 maj.

Piteå kommuns gång- och cykelplan ligger till grund för Piteå kommuns långsiktiga arbete med gång- och cykelfrågor. Planen fungerar som ett stöd i verksamhetsplanering och som grund vid ansökan av medel för utbyggnad av gång- och cykelvägnätet.

- I Piteå kommuns översiktsplan anges att Piteå ska ha en väl utbyggd, attraktiv och tillgänglig infrastruktur för persontrafik. Vi hoppas att allt fler väljer att gå och cykla året runt tack vara ett bra och trafiksäkert gång- och cykelvägnät. Att gå och cykla ska vara ett självklart och hållbart resval, säger Martin Lindberg enhetschef för Trafik och projekt.

Via kommunens webbsida uppmanas medborgarna att lämna synpunkter direkt i det webbaserade verktyget CityPlanner. I verktyget kan sträckor markeras där man ser behov av gång- och cykelvägar – korta likväl som längre sträckor. Man kan även lägga in förslag på lämpliga platser för cykelparkeringar, synpunkter på stråk som upplevs otrygga samt osäkra gång- och cykelpassager.  

Medborgardialogen om gång- och cykel pågår mellan 3 april och 15 maj. Medborgarna synpunkter kommer vara ett värdefullt underlag till det fortsatta arbetet med den nya gång- och cykelplanen.
Källa: Piteå kommun