Ny vd för Gästrike Vatten

Lena Blad har utsetts till ny vd för samtliga bolag inom Gästrike Vatten. Foto: Gästrike Vatten

Det är nu klart med en ny vd för Gästrike Vatten. Styrelsen för Gästrike Vatten har utsett Lena Blad till ny vd för samtliga bolag inom Gästrike Vatten. Lena har varit tillförordnad vd sedan tidigare vd Mats Rostö slutade den 29 augusti. Sedan 2010 har Lena varit avdelningschef på Gästrike Vatten och känner verksamheten väl. Tidigare har Lena arbetat på Vägverket och Sveriges geologiska undersökning (SGU).

 – Det är med stor glädje som jag kan meddela att det nu är det klart att Lena Blad blir vår nya VD. Lena har lång erfarenhet och kompetens inom vatten, krisberedskap och samhällsfrågor och det gör att vi kommer att kunna fortsätta arbetet med pågående projekt och samverkan med Östhammars kommun i samma takt under 2017. Det är viktigt och avgörande att vi gemensamt, styrelse och medarbetare, kan ta oss an framtidens VA-utmaningar, säger Ola Nilsson, ordförande Gästrike Vatten och Gävle Vatten.

– Jag är glad för det förtroende som jag har fått från vår styrelse och från medarbetarna. Jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetarna, leda och utveckla Gästrike Vatten i dialog med våra ägarkommuner och kunder genom de utmaningar vi och VA-Sverige står inför, säger Lena Blad, VD Gästrike Vatten.

Gästrike Vatten är ett expansivt VA-bolag med ansvar för vatten och avlopp i Gävle, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby kommuner. Östhammars kommun ansluter sig 2017. Vi arbetar för en trygg och hållbar samhällsutveckling med en god vatten- och avloppsförsörjning flera generationer framåt. Gästrike Vatten är en samhällsutvecklare och samhällsbyggare, som tar ansvar för ett hållbart och tryggt samhälle.