Nyab drar fiber i Domsjö-Vårbystrandområdet

Övik Energi bygger ut fibernätet. Arkivbild

Övik Energi fortsätter utbyggnaden av fibernät och områdena Domsjö-Vårbystrand och Kroksta-Arnäsvall står näst på tur. Upphandlingen är avslutad och företagen Nyab Sverige och Netel har blivit tilldelade uppdragen och kommer att genomföra entreprenaderna. Utbyggnaden innebär att ca 2 000 hushåll och företag har möjlighet att ansluta sig till fibernätet. Inom kort startar entreprenadarbetet för utbyggnadsområdena.

– Efterfrågan på fiber ökar stadigt och vi ser att hushåll och företag efterfrågar fiber med hög driftsäkerhet och höga hastigheter. Kundtillströmningen har varit stark under våren och det finns fortfarande möjlighet att teckna avtal för fiberanslutning. Det känns bra att kunna erbjuda så många den möjligheten, säger Maria Olsson, Exploateringschef fibernät.

– Vi kommer att förvalta kundens förtroende och siktar på att överträffa deras förväntan, säger Mikael Ritola, Affärsområdeschef, Nyab Sverige, som kommer att genomföra utbyggnaden i Domsjö-Vårbystrand området.

– Vi ser fram emot att få vara med och leverera framtidens fibernät till kunderna i Kroksta-Arnäsvall säger Tim Hammar, Operativ chef, Netel.