Infranord lockar Chalmers-studenter

Foto: Infranord

Vid Chalmers arbetsmarknadsdag för samhällsbyggnadsstudenter i november besökte många intresserade studenter Infranords monter. Många anmälde intresse för att  få veta mer om Infranord och 15 stycken kom till mingelträffen på kontoret i Göteborg den 21 januari. Regionchef Jörgen Jumark tog emot studenterna och berättade om företaget och om sin egen utveckling inom företaget. Daniel Norling, entreprenadingenjör, och Paula Jungbjer, student som jobbar extra på kalkylavdelningen, har också läst samhällsbyggnad på Chalmers och berättade om vad de gör på Infranord och hur det är att jobba här.

- På Infranord finns det goda utvecklingsmöjligheter för den som är drivande, intresserad och vill påverka. Det fina är att det går att utvecklas både uppåt, i den traditionella karriärstegen, och åt sidan, om man till exempel vill specialisera sig inom något område, berättade Daniel Norling som själv jobbat på Infranord sedan han tog examen 2012.

Förra året tog Infranord emot ett tiotal studenter från Chalmers som sommarjobbare i olika delar av verksamheten och målet är att kunna erbjuda lika många sommarjobb i år.

- Det är alltid lika roligt att komma hit och vi gillar verkligen upplägget att ses så här under trevliga former, få information och skapa långsiktiga kontakter, sa två av studenterna som deltog på minglet och som även sommarjobbade på Infranord förra året. – Vi hoppas på att få komma tillbaka i sommar också, det finns så mycket att förstå och lära sig och det känns bra att göra det i en bransch som jobbar med hållbarhet på riktigt!